Nagyvilág

Őrizetben a Charlottesville-i gyilkos gázoló

A virginiai rendőrség egy 20 éves fehér férfit vett őrizetbe a náciellenes tüntetők ellen szombaton elkövetett autós merénylet miatt.

A CNN szerint a hatóságok az ohiói James Alex Fields Jr.-t gyanúsítják azzal, hogy a Charlottesville belvárosának egyik szűk utcájában egy Dogde sportautóval nagy sebességgel belehajtott a nácik elleni fellépést támogató tömegbe.

A gázolásos merényletben egy 32 éves nő életét vesztette, 19-en pedig megsérültek. Az akció után a férfi kocsijával elmenekült a helyszínről.

Al Thomas rendőrfőnök azt közölte, hogy az immár gyilkossággal gyanúsított Fields-et a gázolás helyszínétől nem messze fogták el.

A rendőrfőnök egyébként szükségét érezte hangsúlyozni, hogy a véres és erőszakos jelenetek, amelyek az elmúlt órákban bejárták a világsajtót, nem jellemzőek a városra. „Charlottesville nem olyan, mint amilyen helynek ma a világ láthatta.” Al Thomas szerint külső erők szabadították az erőszakot a városra.

Nagy keményen kiosztotta az eszkalálódott jobboldali és Ku Klux Klan tüntetés szervezőit Virginia állam demokrata kormányzója is. Terry McAuliffe sajtótájékoztatón üzent a fehér fensőbbséget hirdetőknek és a náciknak.

Menjetek haza, a város nem kér belőletek, a felelősség titeket terhel.

A kormányzó szerint a demonstráló azt állítják magukról, hogy patrióták, de valójában minden, csak nem azok

Ha patriótákról akarunk beszélni, akkor Thomas Jeffersonról és Georges Washingtonról kell beszélni, akik összehozták és nem szétszakították az országot. – mondta McAuliffe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik