Nagyvilág

Meglőttek és őrizetbe vettek egy férfit Észak-Franciaországban

Meglőttek és őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit az autópályán Franciaország északi részén, de egyelőre nem világos, hogy ez összefügg-e a katonák ellen reggel Párizs közelében elkövetett támadással, jelentette szerda délután a BFM TV francia hírtelevízió.

Párizsban ugyanakkor “egybehangzó”, de nem hivatalos források azt közölték, hogy megtalálták azt a gépkocsit, amellyel feltehetőleg a reggeli gázolást elkövették, és egy személyt elő is állítottak. Az autót a fővárosból északra, Calais felé vezető autópályán állították meg. A vezetőjére több lövést leadtak a rendőrök, és megsebesítették, mert el akart szökni.

Katonákat gázoltak el Párizsban
Az ügyben a párizsi ügyészég terrorellenes részlege indított vizsgálatot.

Reggel egy autó vezetője minden jel szerint szándékosan hajtott a Sentinelle terrorellenes hadművelet keretében járőröző katonák közé, de a támadó indítékát egyelőre nem ismerik, mondta egy rendőrségi forrás. A francia főváros északnyugati peremén fekvő Levallois-Perret polgármestere akkor a BFMTV-nek elmondta: a jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik