Nagyvilág

Katonákat gázoltak el Párizsban

A sötét színű jármű – szemtanúk elmondása alapján valószínűleg egy BMW – elhajtott a helyszínről. A hatóságok elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, és nagy erőkkel keresik az elkövetőt. Az autó vezetője minden jel szerint szándékosan hajtott a Sentinelle terrorellenes hadművelet keretében járőröző katonák közé, de a támadó indítékát egyelőre nem ismerik, mondta egy rendőrségi forrás.

Fotó: AFP/Thierry Chappé

A francia főváros északnyugati peremén fekvő Levallois-Perret polgármestere a BFMTV-nek elmondta: a jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába.

“Minden kétséget kizáróan szándékos támadásról van szó, mondta Patrick Balkany.

Az ügyben a párizsi ügyészég terrorellenes részlege indított vizsgálatot.

Franciaországban folyamatosan magas fokú riadókészültség van érvényben, miután az utóbbi két évben több mint 230 embert öltek meg iszlamista ihletésű támadásokban. A legutóbbi merényletek, illetve merényletkísérletek kifejezetten a francia biztonsági erőket vették célba Párizs jól ismert, jelképes helyszínein: a Champs-Élysées sugárúton, a Louvre közelében, illetve a Notre Dame katedrálisnál.

Kiemelt kép: AFP/Stephane De Sakutin/Getty Images Hungary

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik