Nagyvilág

Feldühödött emberek támadták meg Rahul Gandhit

Feldühödött tömeg támadta meg szombaton Rahul Gandhi ellenzéki vezető autóját Gudzsarát államban, ahol a közelmúltban áradás pusztított, decemberben pedig választást tartanak.

Gandhi, aki az ellenzéki Indiai Nemzeti Kongresszus párt egyik alelnöke, árvízkárosultakkal találkozott volna, de gépkocsioszlopának útját fekete zászlós tömeg próbálta meg elállni. A televíziós felvételek tanúsága szerint a politikus kocsijának ablakait betörték, de ő nem sérült meg.

A Press Trust of India nevű hírügynökség szerint a hatóságok egy embert őrizetbe vettek, és vizsgálat indult az ügyben.

A kongresszus párt több politikusa szerint a kormányzó, konzervatív Bharátija Dzsanata Párt (BJP) szervezte meg a támadást. A BJP-t a 2014-es választáson győzelemre vezető Narendra Modi Gudzsarát államból származik, és a párt itt is szeretne kormányon maradni. Gulám Nabi Azad, a kongresszus párt helyi politikusa szerint a BJP félelmet akar kelteni az emberekben.

Narendra Modi, a jelszavak, a fekete zászlók és a kődobolás sem tántorít el. Minden erőnket a nép szolgálatába állítjuk

– írta Rahul Gandhi nem sokkal később a Twitteren. A politikus a támadás után találkozott az árvízkárosultakkal. A monszunesők okozta áradás több mint 200 emberrel végzett az államban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik