Nagyvilág

Büntetésből a vécéből kellett inniuk a dolgozóknak

Nem teljesítették a kitűzött célokat.

Egy kínai cég azzal büntette rosszul teljesítő munkatársait, hogy vécéből ivásra kényszerítette őket, és mindezt videóra is vették – jelentette a helyi sajtó. A kínai közösségi oldalakon terjedő felvételen egy férfit és egy nőt lehet látni, ahogy a guggolós vécéből egy-egy pohár vizet mernek ki, majd nagy nehezen lenyelik.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a felvétel egy fényképészstúdióban készült, a Szecsuán tartományban található Guang’an városában. A dolgozókat a beszámolók szerint rossz teljesítményük miatt büntették a gyomorforgató büntetéssel főnökeik.

Egyikük elmondta: a vécéből származó víz megivása után hasmenéstől kezdett el szenvedni, és még sima rizst sem tudott megenni anélkül, hogy hányinger tört volna rá.

A felvételt először a cég WeChat csoportjában tették közzé, majd onnan kiszivárogva kezdett el terjedni a kínai közösségi oldalakon. A cég vezetője azt állította, hogy a videót nem is ők készítették, csak megosztották a csoportban, hogy ezzel motiválják keményebb munkára a dolgozókat.

A beszámolók szerint a helyi rendőrség letartóztatta a videó készítőjét, és négy nap elzárással büntették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik