Külföld

Mogyoróvajjal szökött meg tizenkét ember egy alabamai börtönből

24.hu
24.hu

2017. 08. 01. 11:58

„Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de ezek az emberek őrülten ravaszak” – foglalta össze Jim Underwood, Wlaker megye sheriffje egy elképesztő börtönszökés tanulságait. Egy alabamai fegyintézetből tizenkét, 18 és 30 év közötti fegyenc lépett meg úgy, hogy mindössze egy kis mogyoróvajat használtak, és egyáltalán nem úgy, hogy hosszú hónapokon át átmaratták a rácsokat a péppel.

A rabok a krémmel egy a szabadba vezető ajtóra ráírták egy cella számát, aztán az egyikük szólt az irányítószobában ülő őrnek, hogy legyen kedves kinyitni neki az elektromos zárat, mert be kellene jutni a cellájába. A mit sem sejtő őr pedig ki is nyitotta neki, a tizenkét rab egyszerűen kisétált a szabadba, majd takarókat terítve a szögesdrótra, átmásztak a kerítésen – magyarázta Underwood hétfőn a sajtónak.

A sheriff hozzátette, eszében sincs magyarázkodni, egyértelműen emberi hiba történt, azt azonban megjegyezte, hogy a szökevények alaposan felkészültek, és azt a pillanatot használták ki, amikor egy újonc őr volt szolgálatban, aki alig pár napja dolgozott a börtönben.

A tizenkét szökevény közül néhányan elkötöttek egy teherautót, a többiek különböző irányokba szétfutottak. A legtöbben nem jártak túl nagy sikerrel, tizenegyet már el is fogtak közülük, csak egy embert keresnek még: Brady Andrew Kilpatrick kábítószer birtoklásáért ült. (Kiemelt képünkön a felső sorban, balról a második helyen látható.)

A többi rab közül ketten töltik a büntetésüket gyilkossági kísérletért, a többieket betörés, lopás, rablás, párkapcsolati erőszak, illetve droggal kapcsolatos kihágások miatt ítélték el. Mindannyian arra számíthatnak, hogy a büntetésüket súlyosbítani fogják a szökés miatt. Azokat, akik pedig kint segítették a szökevényeket, vád alá helyezik majd. Underwood csak arról nem mondott semmi konkrétumot, hogy mi fog történni a mogyoróvajas trükknek bedőlő börtönőrrel.

(via Washington Post)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.