Külföld

Egy csecsemő saját ikertestvérével terhesen jött világra

24.hu
24.hu

2017. 08. 01. 09:23

Az orvosokat valósággal sokkolta, mikor a világra jött kisbaba testén belül felfedezték a gyermek ikertestvérét is. A szakemberek egy szinte teljesen kifejlődött agyat, sőt, még karokat és lábakat is találtak az újszülött gyomrában. A kisbabát a születése után az ikertestvére miatt rögtön meg kellett operálni, mivel a gyeremek élete veszélyben volt.

Rendkívül ritka rendellenességet fetus in fetu, vagyis magzat a magzatban szindrómának hívják.

Metro.co.uk

Dr. Neena Nichlani, nőgyógyász elmondta, hogy a nem mindennapi helyzet úgy jöhetett létre, hogy a terhesség bizonyos szakaszában az egyik magzat körülvette a másikat. Így születhetett meg a kisfiú a saját ikertestvérével a gyomrában. Szerencsére az operáció sikeres volt, az orvosok megfelelően tudták eltávolítani a gyermekből a testvére maradványait.

A gyors beavatkozásra azért volt szükség, mert a gyermek gyomrába beágyazódott magzat folyamatosan elszívta a tápanyagot és az energiát az egészséges testvérétől, veszélyeztetve így az életét.

A kioperált magzatmaradványt tovább vizsgálják, hiszen rendkívül ritkán dokumentálnak hasonló esetet, eddig mindössze 200 alkalommal történt ilyen.

Az édesanyával foglalkozó radiológus már a terhesség korai szakaszában kiszúrta, hogy valami nincs rendben a kisbabával, így az orvosokat nem érte váratlanul a rendellenesség.

Metro

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.