Nagyvilág

A legrosszabb rémálmom vált valóra, amikor szétesett a vidámparki óriáshinta

Szerdán írtuk meg, hogy egy ohiói vásár óriáshintáján egy leszakadt üléssor okozta egy 18 éves fiú halálát, heten pedig súlyosan megsérültek. A baleset után napokkal szólalt meg az egyik sérült a CBS-nek, elmondta, hogy még mindig újra és újra lepereg a szeme előtt a jelenet.

Az esetről videó is készült, amin látszik, hogy a minden irányba pörgő vidámparki hinta egyik üléssora szakadt le, és repült a levegőbe.

Félelmetes, mintha egy rémálmom válna valóra. […] Egyre gyorsabban ment [a hinta] és egyre magasabbra. Aztán egyszer csak bumm, az egész életem lepergett a szemem előtt, mintha látnám, hogy meghalnak az emberek.

–  Abdihakim Hussein hozzátette, hogy rengetegen látták, mi történt, és az zavarja a legjobban, hogy mindenki csak a telefonjával volt elfoglalva.

Az óriáshinta helyi idő szerint negyed 8 után repült a levegőbe, a felvételen látszik, hogy az üléssor hogy csapódott egy másiknak. John Kasich ohiói kormányzó a baleset után elrendelte a vásáron található összes játék bezárását, amik csak egy újabb biztonsági vizsgálat elvégzése után nyithattak újra. A 18 éves áldozat szülei bíróságra készülnek fiuk halála miatt.

(Borítóképünk illusztrácó, Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik