Nagyvilág

A nem a szexre a férfi bántalmazása, mondta a maláj képviselő

Malajziában sem aratott osztatlan sikert a képviselő mondása. Ízekre szedték az érzelmi erőszakot elkövető nőkről elmondott blődséget.

“Pszichológiai és érzelmi abúzus”-ként jellemezte Che Mohamad Zulkifly Jusoh honatya Malajziában azt az esetet, amikor a nő megtagadja férjétől a szexet – írja a BBC News a botrányt keltő kijelentésről. A távol-keleti, zömmel muzulmán országban komoly vita van arról, hogy nézzen ki a leendő családon belüli erőszak törvénye, egy erről szóló parlamenti vitában mondta a fentieket Terengganu állam egyik képviselője.

Az 58 éves férfi hozzátette, a férfiak a családon belül inkább érzelmi, semmint fizikai zaklatásnak vannak kitéve. Szerinte ugyan a férfiakról azt mondják, erősebbek a nőknél, vannak esetek, amikor a feleségek bántják őket szélsőséges módokon. Ilyen eset az is, ha megtagadják a szexuális igényeiket.

Che kijelentései ellenére a civil szervezetek hisznek benne, hogy szigorítani lehet a törvényeket abban az országban, ahol egy saría-bíróság engedélye után akár négy neje is lehet egy férfinek. A szavainak az egykori miniszterelnök Mahathir Mohamed lánya, Marina is nekiment, mondván a nők testét nem birtokolja a férjük, joguk van nemet mondani.

Azt nevetséges mondani, hogy a férfiakat abuzálják, ha a nők nemet mondanak.

A kommentelők is nekimentek Chenek, akinek megkérdőjelezték mentális egészségét és civilizálatlannak nevezték. Legutóbb áprilisban volt botrány, amikor egy másik képviselő azt mondta, rendben van minden, ha az erőszakolók feleségül veszik a bántalmazott nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik