Nagyvilág

“Beteg dolog” – írta Trump az újabb putyini titokról

A két elnök Hamburgban kétszer is "tárgyalt". Megkezdődtek a találgatások.

Donald Trump és Vlagyimir Putyin a G20-as országcsoport hamburgi csúcstalálkozóján nem egyszer, hanem kétszer találkozott. Erről kedden este a Reuters brit hírügynökség és a CNN hírtelevízió számolt be, majd percekkel később a Fehér Ház is megerősítette a hírt, de azt nem árulták el, hogy a második találkozó meddig tartott és mi volt a téma. Donald Trump és Vlagyimir Putyin nyilvános találkozója a tervezettnél jóval tovább, több mint két és fél órán át tartott. Az amerikai elnök korábban erről ezt mondta. 

Mindenki meglepődött, hogy milyen hosszan tárgyaltunk, de ez jó volt és nem rossz. (…) igen, nagyon jól kijövünk egymással, és ez jó dolog.

Annyira jól kijöttek, hogy Hamburgban kétszer is találkoztak, pontosabban együtt vacsoráztak. Putyin mellé ültették az amerikai first ladyt, Melania Trumpot, majd a vacsora végén Trump csatlakozott hozzájuk. Az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer szóvivője azt mondta, hogy Trump és Putyin a csúcstalálkozón tartott tárgyalások után, a díszvacsorán beszélgetett.

Az NPR megszólaltatta a második találkozóról szóló információt megszellőztető Ian Bremmert, a politikai konzultációval foglalkozó, New York-i székhelyű, a demokratákhoz közelálló Eurasia Csoport elnökét. Ő ugyan nem volt ott Hamburgban, de azt állította, a csúcstalálkozón résztvevő politikusok “meghökkentek” azon, hogy Trump és Putyin másodszor is egy órán át beszélgetett, “bizalmasan”.

A hírek, találgatások megjelenése után Twitter-bejegyzésben reagált Trump.

Beteg dolog a hamis híreket gyártó média története a titkos találkozóról Putyinnal. Németország kancellárja a G20-ak valamennyi vezetőjét a hitvesükkel együtt meghívta. A sajtó tudott erről!.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik