Nagyvilág

Trump szereti Putyint, de ő Clintont szerette volna

Az amerikai elnök immár nagyon jól kijön orosz kollégájával.

Donald Trump egy tévéinterjúban azt állította, hogy Vlagyimir Putyin inkább a demokrata párti Hillary Clintont szerette volna az Egyesült Államok élén látni a választás után. A CBN keresztény televízió a teljes interjút csütörtökön adja le, de részleteket már nyilvánosságra hoztak. Azokból kiderül, hogy az amerikai elnök szerint Putyin azért “Hillaryt szerette volna” elnöknek, mert az ő elnöksége “katonailag gyenge” Amerikát hozott volna, a nyersanyag- és energiaárak is nőttek volna.

Az orosz elnökről szólva arról beszélt, hogy

sok olyan dolgot csinálok, amelynek ő pontosan az ellenkezőjét akarná. Tehát amikor folyvást azt hallom, hogy inkább Trumpot akarta volna, azt gondolom, valószínűleg nem így van, hiszen én erős hadsereget akarok, miközben Clinton nem költött volna erre.

Ő erős amerikai energiaipart akar, szénbányákat indít újra, gázkitermelést folytat, Putyin pedig

gyűlöli ezt, csak erről senki nem beszél.

Az elnök a világ legerősebb országának nevezte az Egyesült Államokat, amely még tovább erősödik, mert ő “egy nagyszerű katonaember”. Ha Clinton nyert volna, akkor “haderőnket megtizedelték volna”, az energia sokkal drágább lenne. Ez is az oka, hogy az orosz elnök miért szerette volna inkább Hillary Clintont.

Donald Trump kitért a G20-ak hamburgi csúcsértekezletére, illetve arra, hogy legidősebb fiának egy orosz ügyvédnő terhelő dokumentumokat ígért Hillary Clintonról, akit az a Putyin szeretett volna jobban, akivel neki Hamburgban “kiváló találkozója” volt.

Mindenki meglepődött, hogy milyen hosszan tárgyaltunk, de ez jó volt és nem rossz. (…) igen, nagyon jól kijövünk egymással, és ez jó dolog.

 

Az elnök nevek említése nélkül, általánosságban bírálta azokat, akik szkeptikusak Oroszországgal és Putyinnal szemben. Azt mondta,

mi fantasztikusan erős atomnagyhatalom vagyunk és ők is azok. Értelmetlen azt várni, hogy ne legyen köztünk semmilyen kapcsolat.

Donald Trump az interjúban kitért az egészségbiztosítási törvény körüli vitára is, és azt mondta: “nagyon dühös lesz”, ha a törvényhozók nem tudnak egyezségre jutni. Közben kiderült, rá is dühösek.

Elmozdítanák Trumpot
Brad Sherman kaliforniai demokrata párti képviselő Donald Trump elnök elmozdítását célzó beadványt nyújtott be szerdán a washingtoni kongresszusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik