Nagyvilág

A kádba fulladt egy 11 hónapos fiú, miközben apja a nejével veszekedett

Az amerikai rendőr teljesen elfeledkezett gyermekéről, akire csak majdnem egy órával később nézett rá.

Súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást egy 27 éves texasi rendőr ellen kisfia halála miatt – jelentette a helyi sajtó. A 11 hónapos kisfiú a kádba fulladt meg, miközben apja több mint 45 percen át veszekedett telefonon keresztül válófélben lévő feleségével, és elfeledkezett arról, hogy elkezdte fürdetni gyermekét.

Az eset még június 20-án történt, de a helyi hatóságok csak az előző hét végén, majdnem egy hónappal később emeltek vádat az El Pasó-i rendőrségnél szolgáló férfi ellen. A beszámolók szerint Raymond Licon helyi idő szerint este fél 9-kor kezdett el vitázni nejével, eleinte SMS-üzenetekben.

Közben kádba rakta 11 hónapos Azraelt, megnyitotta a csapokat, majd otthagyta, és folytatta a telefonon keresztüli veszekedést gyermeke anyjával. Közben állítása szerint elfeledkezett arról, hogy fia a kádban van. Ez már csak azután tűnt fel neki, hogy a kádból kiömlő víz elárasztotta az emeletet, és a víz már kezdett átszivárogni a földszinti plafonon.

Licon végül negyed tíz után hívta a 911-es segélyhívót. A férfi megpróbálta újjáéleszteni a fiút, de a gyerek a kórházba szállítás után életét vesztette.

A kisfiú nagyapja a CBS4-nek nyilatkozva elmondta: Azrael anyja érzelmileg „teljesen összetört” a gyerek halála miatt, és vigasztalhatatlan. George Montenegro közölte, nagyon dühös a rendőrségre, amiért majdnem egy hónapba telt, mire letartóztatták kollégájukat, és vádat emeltek ellene Azrael halála miatt. „Ha ez önnel, vagy velem történt volna, garantálom, hogy már aznap börtönben lettünk volna – jelentette ki a férfi.

Licon már rögtön letartóztatása napján szabadon távozhatott a börtönből, miután letette a tízezer dolláros óvadékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik