Nagyvilág

Jó formában van! – mondta Trump a francia elnök feleségének

Nem hazudtolta meg magát Donald Trump első hivatalos látogatásán Franciaországban, amikor megjegyzést tett Emmanuel Macron francia elnök feleségére. A Napóleon Bonaparte és más híres francia személyiségek végső nyughelyéül szolgáló Invalidusok házánál tartott találkozón Trump előbb a francia first lady felé mutatott, majd azt mondta:

Maga olyan jó formában van.

Miután megismételte a kommentet Macronnak is, Brigitte Macronhoz fordult és hozzátette:

Gyönyörű.

Az esetről videó is készült:

A közösségi média azonnal reagált a megjegyzésre és szexistának nevezték Trumpot, mondván azzal, hogy a francia elnök feleségének egy hivatalos találkozón azt mondta, hogy jó formában van, átlépte a bók és a szexuális zaklatás közötti határt.

A Fehér Ház nem kívánt reagálni a történtekre és azt sem tudni, hogy Brigitte Macron mit szólt a megjegyzésekhez. Mindkét elnöki pár tagjai között nagy a korkülönbség: a 71 éves Donald Trump felesége, Melania 47 éves, míg a 39 éves Emmanuel Macron felesége 64.

Nemrégiben az amerikai elnök egy, Leo Varadkar ír miniszterelnökkel folytatott sajtónyilvános telefonbeszélgetésen jegyezte meg Varadkarnak egy jelen lévő újságírónővel, Caitríona Perryvel kapcsolatban, hogy

Szép a mosolya, biztosan jól bánik magával.

(Guardian, BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik