Nagyvilág

Allergiás roham miatt halt meg egy fiatal fiú, mert titokban sajtot csempésztek a szendvicsébe

A 13 éves fiatal fiún már nem tudtak segíteni, szándékosan mérgezhették meg – írja a Metro.

Karanbir Cheema, vagy ahogy a társai emlegették, Karan, egy kedves gyerek volt, aki imádott focizni és karatézni. A fiatal srác hiába élt aktív életet, a társai mégis sokat szívatták a rengeteg allergiája miatt. Karan a London nyugati részén található, greenfordi William Perkin középiskolába járt.

A kisfiú a halála napján, június 28-án egy olyan szendvicset evett meg, amelybe valaki egy szelet sajtot csempészett, szándékosan megmérgezve ezzel Karant

– állítja a család egyik közeli barátja, Humaira Khan.

Miután a gyermek súlyos allergiás rohamot kapott, az iskola orvosa megpróbált rajta segíteni, de az ott található gyógyszerek nem voltak elengendőek, így mentőt kellett hozzá hívni. Karan Cheema majdnem két héten keresztül küzdött a kórházban, míg a szervezete fel nem adta a küzdelmet.

Allergiás roham miatt halt meg egy fiatal fiú, mert titokban sajtot csempésztek a szendvicsébe 1
Karan Cheema/Fotó: Metro.co.uk

A tragédia napján a rendőrök elvittek egy szintén 13 éves gyermeket az iskolából, akinek köze lehetett Karan halálához. Sokan már tudni vélik, hogy a letartóztatott fiatal csempészte szándékosan a társa szendvicsébe a sajtot, amely végül a fiú életébe került.A szülők reaciója az volt, hogy sorra hazavitték a gyerekeiket az iskolából. Állításuk szerint mindenkit lesújtott az, ami Karannal történt.

A család barátja Humaria Khan, akinek a fia Karannal focizott egy csapatban, elárulta, hogy mindig volt egy gyerek, aki nem szállt le az allergiás fiúról, mindig szívatta, amikor csak lehetett. 

Az egyik anyuka arról számolt be, hogy volt olyan korábbi eset, amikor a fiúnak a pólója alá csempésztek sajtot, hátha rosszul lesz tőle, ám akkor még nem történt semmi. Emellett persze megjelentek olyan vélemények is, miszerint a fiúk csak játszottak, egymást dobálták az étellel, így kerülhetett sajt a súlyos allergiával küzdő fiú szendvicsébe.

Az iskola részéről elmondták, hogy miután észlelték, hogy a fiú komoly rohamokkal küzd, azonnal megpróbáltak segíteni rajta, de az állapota súlyosabb volt annál, mint amit a helyi gyógyszerekkel kezelni tudtak volna, ezért mentőt hívtak.

Az intézmény a bűncselekmény gyanúját, valamint a nyomozást nem kommentálta.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik