Nagyvilág

“Méltatlan”, “nem normális” – sajátjai ütik Trumpot

Még a republikánusok is tiltakoznak a stílus miatt, ahogy egy műsorvezetőt támadott a Twitteren.

Donald Trump tiltakozási hullámot váltott ki még republikánus politikusok körében is, miután a Twitteren sértegette Mika Brzezinskit, a MSNBC televízió egyik műsorvezetőjét. Az elnök azt írta: már nem nézi a műsort, de úgy hallotta, bírálták az adásban.

Az meg hogy lehet, hogy újév táján csekély értelmű Mika és Pszicho Joe három nap egymás után is próbált csatlakozni hozzám Mar-A-Lagóban. Csúnyán vérzett egy ráncfelvarrás után. Nemet mondtam.

Ezt írta Trump Mika Brzenzinskiről és párjáról, Joe Scarborough-ról, akivel a műsort is együtt vezetik. Az elnököt reagálása miatt egy sor republikánus politikus bírálta.

Ben Sasse nebraskai szenátor szintén a Twitteren írta:

kérem most már legyen vége. Ez nem normális, és nem méltó a hivatalához.

A dél-karolinai Lindsey Graham úgy foglalt állást, hogy az elnök üzenete nem Amerika nagyságát testesíti meg, hanem mindazt, ami félresikerült az amerikai politikában. A maine-i Susan Collins szerint pedig  akkor is tiszteletet kell mutatnia az elnöknek, ha nem jön ki a sajtóval. Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke közölte: nyilvánvalóan nem ért egyet az elnök kijelentésével.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház helyettes szóvivője azzal vette védelmébe Trumpot, hogy az elnök csak a támadásokra reagált így.

Szomorú nap ez az Egyesült Államoknak, amikor egy elnök munkája helyett azzal vesztegeti idejét, hogy valakit vegzáljon, hazudjon és kicsinyes személyes támadásokkal illessen – reagált közleményében az MSNBC. A csatorna PR vezetője pedig azt írta: sosem gondolta volna, hogy egyszer méltóságán alulinak tartja majd, hogy válaszoljon az Egyesült Államok elnökének.

Mika Brzezinski a május végén 89 éves korában elhunyt Zbigniew Brzezinskinek, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadójának lánya, aki elég higgadtan – egy fotóval – reagált.

Trump ámokfutást rendezett a Twitteren
Még a tőle megszokott hangvételnél is durvább bejegyzéseket posztolt csütörtökön az Amerikai Egyesült Államok elnöke.
.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik