Nagyvilág

Ötfős család tűzhalálától tartottak, de megtalálták őket

Mindenki a médiát kritizálja, mert állítólag elhallgatják az áldozatok számát. Akad, aki szerint csak egy szobában 42-en égtek benn. Mindenesetre sok az eltűnt még, emiatt nem mond valószínűleg egyből végleges számot a rendőrség.

A tragikus londoni toronytűznek sok szörnyű mellékszála volt eddig is, ahogy sorra kiderült, kik milyen háttérrel éltek ott, és hogyan haltak szörnyű halált. Szerencsére sok megmenekülésről is cikkeztek a lapok, ilyen volt egy ötfő családé is, amiről a Daily Mail ír.

A rendőrség hétfőn megerősítette, hogy egy eltűntnek hitt ötfős család biztonságban van. Úgy tudni, a szír Kudair-család volt a kérdéses família: az apa, anya és három lányuk a háború elől menekültek Angliáig. Eltűnésüket Catherine Lindsay angoltanár jelentette, aki tanította őket az angol nyelvre.

A család egyik lányával, Ravannal az Independent vette fel a kapcsolatot a Facebookon, tőle tudták meg, hogy a család ép és egészséges, bár mindenüket elvesztették a lángokban.

Azt is mostanság közölték, hogy már 79 embert tartanak számon elhunytként. A rendőrség közölte ismét, a halottak száma még nem végleges, és nem valószínű, hogy a többi eltűnt élve előkerül. Hozzátette, sok halott annyira összeégett, hogy valószínűleg nem is fogják tudni azonosítani őket.

A brit média felkapta amúgy a Mirror egyik videóját is, ami egy olvasói, mobillal készített felvétel a Grenfell Tower előtti kordon mellől. Itt két helyinek tűnő férfi magyaráz arról, hogy úgy tudják

egyetlen szobában 42 összeégett holttestet találtak a tűzoltók.

Az egyik férfi tűzoltói ismerőseire hivatkozva mondta az információt, amit nem erősített meg a rendőrség. A cikk szerint eleve sokan vádolják azzal a médiát és a hatóságokat, hogy elhallgatják a katasztrófa valódi méreteit. Lily Allen énekesnő nemrég azt nyilatkozta, úgy tudja biztos forrásból, hogy 150 körüli lehet a halottak száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik