Élet-Stílus
This handout image received by local resident Giulio Thuburn early on June 14, 2017 shows flames engulfing a 27-storey block of flats in west London.
The fire brigade said 40 fire engines and 200 firefighters had been called to the blaze in Grenfell Tower, which has 120 flats. / AFP PHOTO / Giulio Thuburn / Giulio Thuburn / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Giulio Thuburn" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES

“Sosem fogom elfelejteni az áldozatok sikolyait” – a londoni tűzoltókat megviselte a mentés

24.hu
24.hu

2017. 06. 17. 13:34

Korábban a témában:

Leon Whitley pontosan tudja mit történt szerda éjjel a Grenfell Towernél. A 34 éves apa tagja volt a több száz fős tűzoltó gárdának, akik az életüket kockáztatták a pokoli lángokban. Whitley felmászott a torony 15. emeletére, és közben végig rettegett, hogy a hatalmas tömb úgy fog összeomlani alattuk, ahogy a World Trade Center.

Az egész eset az ikertornyokra emlékeztetett. Nem tehetek róla, átfutottak ilyenek az agyamon mentés közben.

A tűzoltó hozzátette:

ez volt az első alkalom, hogy féltem a lángok között.

An automated hose sprays water onto Grenfell Tower, a residential tower block in west London that was caught in a huge blaze on June 15, 2017.
Firefighters searched for bodies today in a London tower block gutted by a blaze that has already left 12 dead, as questions grew over whether a recent refurbishment contributed to the fire. / AFP PHOTO / Tolga AKMEN
Fotó/Europress

Leon Whitley-t a csapdába esett áldozatok segélykiáltásai rázták meg legjobban.

Minden irányból hallottam sikolyokat, de tudtam, hogy képtelenség mindenkinek segíteni. Az óriási füstben alig láttam valamit. Nem hiszem, hogy valaha képes leszek elfelejteni a jajveszékelés hangjait.

Damian Magee a Whitechapel tűzoltóság személyzeti vezetője elmondta:

“Reméltük, hogy a lángok valamilyen építkezési területről csaptak föl. Egyszerűen nem tudtuk elhinni, ami láttunk. Mérföldekről is látszott a hatalmas tűz.”

Hallottuk, hogy a gyerekek sikoltoznak. Emlékszem egy kicsi hangjára, amely sokkal magasabban szólt, mint a többieké. Valószínűleg reménykeltő volt számukra, amikor megláttak minket, számítottak a segítségünkre.

A londoni tűzbiztos Dany Cotton hozzátette: “A legénységem számára borzalmas és sokkoló volt a látvány. Beszéltem az egyik tisztemmel, aki nagyon közel volt, amikor egy lakó kiugrott az ablakon. Sírt, pedig profi, gyakorlott tűzoltóról van szó.

“Szeretjük magunkat sérthetetlennek és hősnek tekinteni, de nekünk is vannak érzelmeink. De az embereket teljesen tönkretették a tegnapi események.”

(VIA)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Plastic debris floating on the ocean surface, shot underwater.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.