Külföld
France, paris 14e, Catacombes - (entree place Denfert Rochereau), ossements, souterrain,
Photo Gilles Targat

Három napig bolyongtak a párizsi katakombákban, mire megtalálták a tiniket

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2017. 06. 14. 21:05

Ha nincsenek rendőrkutyák, talán elő sem kerül a két tini a 250 kilométeres alagúthálózatból, ahova Párizs halottait vitték századokon át.
Korábban a témában:

Két francia fiatalt kellett kimenteni a Párizs alatti, labirintusszerű katakombákból, mert egy titkos bejáraton lemerészkedtek, körülnéztek, majd eltévedtek ott – írja a Guardian. Az eset szerdán történt, és nem volt meglepő az eltévedés, lévén, hogy odalent nulla világítás és éjsötét van.

A 16 és 17 éves tiniket kihűléssel szállították kórházba, miután rendőrkutyák kiszagolták a nyomukat és megtalálták őket három nap után.

Párizs alatt 250 kilométernyi alagútrendszer van, amiből csak a város déli részén nyitottak meg kurta szakaszokat a közönség előtt. 1955 óta törvény tiltja a behatolást a katakombák többi, elzárt részébe, de a lap szerint iskolások és bulizók időnként lemennek titkos belépési pontokon.

A katakombák temetőként is szolgálnak: a 18. századtól kezdve, közegészségügyi okokból ide szállították az emberi maradványokat a párizsi temetőkből. Mintegy hatmillió ember csontjai találhatóak itt. Átlagosan 15 fok van odalent, ez már elég ahhoz, hogy eléggé kihűljön, aki meleg ruha nélkül sokat van lent.

Egy biztos: senki sem tudja, hogy jutottak le a tinik a katakombákba, ahogy még az sem világos, ki szólt a hatóságoknak az eltűnésükről. Az említett múzeum, ahol le lehet menni, nem tudott eltűnt emberről.

(Fotó: Gilles Targat)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.