Nagyvilág

Buszba repült egy autó egy japán autópályán – videó

A középső elválasztó korlátot áttörve csapódott a buszba. A frontális ütközést a busz fedélzeti kamerája rögzítette.

Egy ember meghalt, és 45-en megsérültek szombaton egy japán autópályán, miután frontális ütközött egy turistabusz egy autóval – jelentette a Kyodo japán hírügynökség. A balesetet a busz fedélzeti kamerája rögzítette. A videón látni, ahogy az ellenkező oldalon haladó autó nekiütközik a középső elválasztó korlátnak, majd a levegő emelkedik, és egyenesen belerepül a buszba.

Az autót vezető 62 éves Ikuma Maszamicu a helyszínen életét veszítette a helyi idő szerint nagyjából reggel fél nyolckor, Aichi tartományban történt balesetben. A buszon lévő 47 ember közül hatan szenvedtek csonttöréseket, és 39-en könnyebben sérültek – közölte a Kyodo.

Minden autós rémálma
Amikor semmi esély sincs arra, hogy elkerüljük az ütközést.

Ikumát tűzoltók vágták ki az autó roncsai közül, amit végül egy daru segítségével emeltek le a buszról.

Tűzoltók emelik le a buszba csapódott autó roncsait a japán Aichi tartományban (Fotó: Europress)

A buszsofőr az egyik utas elmondása szerint a fején sérült meg, és nem tudott mozogni a baleset után. Pontos állapotáról nem közöltek információkat.

Az ütközés, amitől millióknak állt el a szavuk
Milliók látták már a belga autópályán történt szörnyű balesetről készült felvételt, hitetlenkedve, hogy a sofőr túlélte az ostoba hibából történt dupla ütközést.

A buszon 44 utas volt, akik Toyokawa városából tartott egy egynapos kirándulásra, Minapi-arapusu városába. Rajtuk kívül a sofőr, egy idegenvezető, valamint az utazást szervező utazásai iroda munkatársa volt a buszon – írta a Mainichi című japán lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik