Nagyvilág

Videó: egymás után szedte az áldozatait egy jeges cseh autópálya

Cseh-baleset(960x640).jpg (csehország, baleset, ütközés, )
Cseh-baleset(960x640).jpg (csehország, baleset, ütközés, )

Pár percen belül négy ütközést örökített meg egy cseh kamionos szélvédőkamerája egy százméteres szakaszon.

A balesetek még december elsején történt a YouTube-re két nappal később felkerült videókhoz mellékelt leírás szerint, a Prágától nyugatra található Nové Strašecí városánál, a 6-os számú autópályán. A leírás szerint a négy ütközést a lefagyott út okozta, de ez elég egyértelmű a videók megnézése után.

Az első balesetet szenvedett autót a bal oldalon lehet látni az árokba borulva, majd pár másodperccel később a kamionos előtt haladó autós veszti el irányítását a jármű felett, és nekicsapódik a középső szalagkorlátba. És rögtön utána egy harmadik autós a jobb oldalon található benzinkútra csapódik be.

 

A negyedik ütközést az alábbi videón lehet látni. Egy túl gyorsan jövő Skoda csúszik bele a jeges úton a belső sávban veszteglő széttört autóba.

A cseh rendőrség akkori közlése szerint több mint ötven baleset történt csak Prágában és közvetlen közelében december 1-én az ónoseső okozta jeges utak miatt. Az időjárás miatt a tömegközlekedés is összeomlott és százezer ember rekedt a vasútállomásokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik