Nagyvilág

Szöges húsgolyókat adott a postás a kutyáknak

Legalább egy eb evett is belőle. A 47 éves amerikai nő most akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

Súlyos állatkínzás vádjával indítottak eljárást egy 47 éves postás ellen az amerikai Alabama államban, miután szögekkel töltött húsgolyókat adott legalább egy kutyának – jelentette pénteken a helyi sajtó. A csütörtökön letartóztatott Susanna Dawn Burhans az al.com cikke szerint akár tíz évig tartó börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják az ellen felhozott vádakban.

Az amerikai postaszolgálat (USPS) a vádemelés után felfüggesztette állásából a 21 éve náluk dolgozó nőt, aki 2500 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet a vádakkal szemben.

Szögeket rejtő húsgolyókat adott kutyáknak egy postás Alabamában. Fotó: WHNT

A helyi hatóságok május 22-én kezdtek nyomozásba a postaszolgálattal együttműködve Burhans ellen, miután egy férfi a postaládája mellett talált egy húsgolyót, amibe szögek voltak rejtve.

A New Hope városában élő Ed Glover a WHNT televízió híradójának elmondta: Missy nevű kutyáját azonnal állatorvoshoz vitte, ahol kiderült, az eb gyomrában több szeg is van. Az kutyusnak gazdája elmondása szerint nem lett komoly baja.

Szögeket rejtő húsgolyókat adott kutyáknak egy postás Alabamában. Fotó: WHNT

A helyi rendőrség egyelőre csak erről az egy kutyáról tudja biztosan, hogy érintett az ügyben, de közben már Glover egyik szomszédja is panaszt tett, és akár több kutya is lehet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Burhans miért akarta megölni az útvonalán élő kutyákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik