Élet-Stílus

Véresre verve kapta vissza kutyáját, miután az eb megszökött egy repülőtéren

A golden retriever teli volt véres sebekkel, amikor a kínai repülőtér dolgozói visszaadták gazdijának.

Súlyos sérülésekkel adtak vissza gazdájának egy golden retrievert a kínai Vuhan-Tienho nemzetközi repülőtéren, miután az eb a leszállás után megszökött ketrecéből, és rohangálni kezdett a reptéren – jelentette a South China Morning Post.

A lap beszámolója szerint nyolc munkásnak majdnem háromnegyed órába telt, mire sikerült befogni az ebet. De ezt az ebről készített fényképek tanúsága szerint nem valami finomat hajtották végre. A fotók látni lehet, hogy a kutya szeménél és orrán is véres sebek vannak, csakúgy mint testének jobb oldalán.

Az eset azután került a címlapra a kínai sajtóban, hogy gazdája közösségi oldalán közzétette a kutyáról készített fényképeket. A gazdi közlése szerint „súlyosan támadás” áldozata lett a kutyája, és magyarázatot követelt a China Eastern Airlines légitársaságtól, valamint a Tienho repülőtértől. Elmondása szerint a két cég nem adott megfelelő magyarázatot az esetre, és megpróbálták hárítani a felelősséget.

Miután a hír terjedni kezdett, a repülőtér csak annyit közölt, hogy munkatársaik „lefogó intézkedéseket alkalmaztak” az ebbel szemben, „a repülési jogszabályok és előírások” betartásával. Mint írták, meg kellett akadályozniuk, hogy a kutya kiszaladjon a kifutópályára vagy a parkolókba, ami „súlyos veszteséget” okozhatott volna.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy a Sanghajból odarepült kutya hogyan tudott kiszökni ketrecéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik