Nagyvilág

Megnevezték a manchesteri merénylőt

Biztonsági tisztviselők anonimitást kérve megerősítették, hogy Salman Abedi líbiai származású brit férfi követte el a hétfői manchesteri robbantást.

A férfi 1994-ben született, 22 embert ölt meg, majd ő is életét vesztette a koncert helyszínén. A manchesteri rendőrség kedd délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy valóban Abedi volt a tettes, bár a hivatalos halottkémi azonosítás még nem történt meg.

Robbantás egy manchesteri koncerten, 22 halott
A feltételezett terrortámadás egy koncert után történt, amin nagyon sok fiatal vett részt. A Külügyminisztérium nem tud magyar érintettről. Gyerekek is vannak a halálos áldozatok között, és a merénylő is életét vesztette.

Személyazonosságáról már órák óta keringtek hírek a médiában, de a tisztviselők szerint eddig a DNS-teszt eredményére vártak a hatóságok.

A manchesteri rendőrség korábban megerősítette, hogy egy 23 éves férfit letartóztattak a robbantással kapcsolatban. Egy másik férfit is őrizetbe vettek néhány órával később.

Manchesteri robbantás: elfogtak egy 23 éves férfit
Egy másik letartóztatás is volt, ami miatt kiürítettek egy helyi plázát. Az eset pánikot okozott, de úgy tudni, nem függ össze a merénylettel.

(Politico)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik