Nagyvilág

Házkutatást és ellenőrzött robbantást hajtott végre a rendőrség

A Manchester Evening News beszámolt arról, hogy a manchesteri robbantás után rendőrök hatoltak be egy fallowfieldi házba. Szemtanúk elmondták, hogy tűzszerészeket láttak az utcában, mielőtt a rendőrök ellenőrzött robbantást hajtottak végre és behatoltak a házba. Az egyik szemtanú 20 feketébe öltözött, gépfegyverrel felfegyverzett rendőrt és 20 másik egyenruhást látott.

Robbantás egy manchesteri koncerten, 22 halott
A feltételezett terrortámadás egy koncert után történt, amin nagyon sok fiatal vett részt. A Külügyminisztérium nem tud magyar érintettről. Gyerekek is vannak a halálos áldozatok között, és a merénylő is életét vesztette.

A lap szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy egy másik lakásba is behatoltak fegyveres rendőrök Whalley Range-ben. Egy helyi lakos a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy a városrészben arabok, angolok, kurdok és több más nemzetiségűek élnek. A rendőrség korábbi közlése szerint a robbantás öngyilkos terrormerénylet volt, és egy férfi követte el házi készítésű pokolgéppel.

Manchesteri robbantás: egy magyar férfi épphogy lemondta a munkát a koncerten
Zoltán szerint a kinti magyarok körében tört ki leginkább a migránsozás a merénylet után.

A rendőrség őrizetbe vett egy másik férfit is az észak-angliai nagyváros központjában található Arndale bevásárlóközpontban, amelyet rövid időre kiürítettek, de “a nyomozás elsődleges adatai szerint a férfinek nincs köze” a Manchester Arénában elkövetett robbantáshoz .

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik