Nagyvilág

A pénzemberek már kereshetik Trump utódját

A gazdaság szereplői azt szeretnék, ha Mike Pence alelnök venné át a kaotikusan “kormányzó” Donald Trump helyét – írja a Bloombergre hivatkozva a Napi.hu.

Jim Chanos, akit a tőzsdék világában legendás short sellernek, azaz az értékpapírok árcsökkenésén kereső befektetőnek tartanak, csúnyán beszólt az Egyesült Államok elnökének egy Las Vegas-i konferencia szünetében. Újságíróknak nyilatkozva kijelentette: a piacok abban bíznak, hogy Donald Trump helyét alelnöke, Mike Pence veszi át.

Chanos – aki egyébként demokrata képviselőjelöltek kampányát támogatta – arról beszélt, hogy a befektetők stabilabb embert akarnak látni az elnöki székben, aki képes végrehajtani a republikánus párt programját.

Nem kerülte el a szakértők és az újságírók figyelmét, hogy szerdán elindított egy politikai célok támogatásához pénzt gyűjtő szervezetet (Great America Committee néven). Ilyet olyankor szoktak tenni a politikusok az USA-ban, ha valamilyen pozíció megszerzését ambicionálják, márpedig Pence már csak egy szinttel léphet feljebb – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik