Nagyvilág

Fekete hattyút loptak egy vadasparkból, hogy megegyék

Majd kidobták, mert nem ízlett nekik. Igen, Kínában járunk.

A kínai hatóságok letartóztattak két férfit, akik a rendőrség szerint egy sanghaji parkból elloptak egy védett fekete hattyút, amit hazavittek, hogy megegyék – jelentette a helyi sajtó. A hattyú eltűnését először a Xujiahui Park dolgozói vették észre, majd a rendőrök a biztonsági kamerák felvételein szúrták, ahogy április 20-án két férfi felkapja az parkban élő öt fekete hattyú egyikét, és elszaladnak vele.

A rendőrség végül sikerült azonosítani a tetteseket. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az ételfutárként dolgozó férfiak aznap este eredetileg horgászni mentek a parkba, de a biztonsági őrök elzavarták onnan őket. A hattyút a park elhagyása közben vették észre, és úgy gondolták, az jó lesz hal helyett ételnek.

Fekete hattyút lopó tolvajok Sanghajban

A csak Zhou és Wang néven említett férfiak elmondása szerint a hattyú „rejtélyes módon meghalt”, amikor hazafelé tartottak vele. Zhao közölte: elszomorította az állat halála, de nem akartak, hogy „áldozata” hiábavaló legye.

Amikor hazaértek, az állatot megkopasztották, majd estére a hűtőbe rakták, és végül másnap egy kis retekkel megfőzték. Azonban elmondásuk szerint nem igazán ízlett nekik a fekete hattyú húsa, és végül több mint a felét kidobták a szemétbe.

A sanghaji rendőrség letartóztatta a két férfit, akik ellen védett állat vadászat és megölése vádjával indítottak eljárást ellenük.

Idén már több esetben történtek nagy vihart kavart támadások fekete hattyúk ellen Kínában.

Márciusban egy turistáról készült több fotó, ahogy megpróbálja ellopni egy fekete hattyú pár tojásait egy kínai parkban, majd amikor a többi turista közbelépett, rátaposott a tojásokra.

Februárban pedig egy hattyúpáron sajnálkozott a világ, akik négy napon át egy falatot sem tudtak enni, annyira felzaklatta őket, hogy turisták ellopták a tojásaikat a Kína egyik leghíresebb természeti látványosságának számító Taj-hegynél

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik