Nagyvilág

Észak-Korea majdnem lerakétázta Oroszországot

Kim Dzsongunék eléggé elcélozták a rakétakísérlet irányzékát, majdnem az oroszokat trafálták telibe. El is rendelte Moszkva a légiriadót.

Mi is foglalkoztunk nemrég azzal, hogy mi lesz most Észak-Koreával, mi ez a kölcsönös bajuszhúzogatás és taktikázás Kim Dzsongun rendszere, valamint az USA, Kína és Oroszország között. Világháború talán még nem lesz, de Phenjan rendszeresen lődözi ki a kísérleti rakétáit. Nemrég kilőtt egy KN-17-es kódnevű közepes hatótávolságú darabot, ami hamar darabjaira hullott a Japán-tenger felett.

A Seoul Economic Daily úgy tudja, a rakéta 48 kilométert tett meg a felrobbanás előtt, és szándékosan robbantották fel, mert valamiért Oroszország felé tartott. Az meg elég kínos lett volna, ha orosz területbe csapódik. Tehát a rakéta megsemmisülése nem véletlen volt, hanem szándékos.

A rejtély, hogy a lap forrásai szerint eddig 89-90 fokban keletnek lőtték a rakétákat, de most 49 fokkal elfordították az irányt. Így a szokásosnak megfelelően nem a tengerbe csapódott volna a lövedék, hanem akár az orosz anyaföldbe is.

A sztori hitelességét növeli, hogy az orosz védelmi bizottság vezetője, Viktor Ozerov is közölte: a legmagasabb fokú riadókészültségbe helyezték a légvédelmet a térségben.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik