Nagyvilág
prisoner in jail

Megdicsérte a bíró a fiatal drogdílert, majd szabadon engedte

24.hu
24.hu

2017. 04. 27. 16:54

Lenyűgözte, milyen ügyesen vitte az illegális üzletet az ausztrál fiatal, és végül nem küldte rácsok mögé.
Korábban a témában:

Megúszta a letöltendő börtönbüntetést egy drogkereskedésen kapott húszéves fiatal az ausztráliai Queensland államban, miután a legfelsőbb bíróság egyik bíráját annyira lenyűgözte, ahogy a drogüzletet vezette, hogy inkább szabadon engedte.  Ann Lyons bírónő ugyan kedden három évig tartó szabadságvesztésre ítélte metamfetamint árusító Brodie Gary Satterley-t, de azonnal feltételesen szabadlábra is helyezte, miután megdicsérte remek üzletvezetési képességeit – jelentette a helyi sajtó.

„Sikeres lehetne az üzleti életben, hiszen ön igencsak intelligens” – jelentette ki az ítélethozatalkor Lyons. A bíró ugyan leszidta, amiért pont drogkereskedelembe vágott bele, de közben megdicsérte „jó üzleti modelljét”, hozzátéve, hogy a mód, ahogy a dílerkedést csinálta „jó képességekre vall”.

A beszámolók szerint Satterley egy egészen professzionális rendszert dolgozott ki. Az adósságokra kamatot számolt fel, árlistát adott a vásárlóinak, akiktől aktívan kért visszajelzéseket és a vásárlói panaszokra visszafizetésekkel és árengedményekkel reagált. És még üzleti stratégiai meetingeket tartott.

A fiatalember üzletét 2015 júniusában számolták fel a hatóságok, miután rendőrök láthatóan drogos befolyás alatt találták parkoló autójában, aminek átkutatása közben drogot találtak. A bíróság előtt elhangzott, hogy a 18 évesen lebukott Satterley rendkívül nehéz körülmények között nőtt fel, egy drogfüggő anyuka, és egy erőszakos alkoholista apuka mellett, akik semennyire nem törődtek nevelésével.

Lyons egyebek mellett Satterley nehéz gyerekkorával indokolta a feltételes szabadlábra helyezést, valamint azzal, hogy a fiatal két éve nem nyúlt drogokhoz, nem csinált semmi illegálist, és elszánta magát arra, hogy rendbe hozza az  életét.

A bírónő az ítélethozatalkor közölte a fiatalemberrel, hogy „ha egy kicsit többet tanulna, még vihetné valamire az életben”. Majd hozzátette: „Úgyhogy arra kérem, többször ne jöjjön vissza a bíróságra.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.