Nagyvilág

Felmentették a nemi erőszak vádlottját, mert nem élvezte amit csinált

Ártatlannak találta egy mexikói bíróság nemi erőszak vádjában a 21 éves Diego Cruzt. A férfi, és három társa 2015 szilveszterén elrabolták és megerőszakolták egy 17 éves osztálytársnőjüket, miután az hazaindult az iskolai buliból. Mind a négy elkövető vagyonos, prominens családból származik, hárman üzletemberek fiai, a negyedik pedig egy volt polgármesteré.

Daphne Fernandezt az utcán fogták le, egy fekete Mercedesbe tuszkolták, ahol szexuálisan zaklatták, majd az egyikük házába vitték, ahol megerőszakolták. Cruz állítólag „csak” az ujjaival hatolt be a lány vaginájába, és a melleit fogdosta. A bíró azért mentette fel a férfit, mert szerinte, a tetteit nem a szexuális kielégülés vágya motiválta.

Az áldozat édesapja számított rá, hogy valami ilyesmi fog történni. Mexikóban a szexuális bűncselekmények 80-90 százalékát be sem jelentik, mert az áldozatok és hozzátartozóik nem bíznak a hatóságokban. Javier Fernandez is úgy döntött, ahelyett, hogy a rendőrséghez fordulna, inkább leül és elbeszélget az elkövetőkkel és a családjaikkal. Mind bocsánatot kértek, és azt mondták, nagyon megbánták a történteket.

A megbeszélésen készült hangfelvételt Fernandez megmutatta a lányának, akivel elhatározták, hogy megpróbálják minél előbb túltenni magukat a történteken. Csakhogy a közösségi portálokon elkezdtek egyre durvább pletykák terjedni az esetről, melyek többnyire arról szóltak, hogy Daphne mekkora ribanc.

„Igen, eljártam inni és bulizni. Rövid szoknyát hordtam, mint annyi korombeli lány. Ezért már el lehet ítélni engem. Megérdemlem ezért azt, ami velem történt?” – válaszolt a lány a vádakra.

A család úgy érezte, nincs más választás, megtették a feljelentést, és eljuttatták a beismeréseket tartalmazó hangfelvételt a médiának.

Mind a négy vádlott tagadta a bűnösségét, azt vallották Daphne önként szállt be a kocsijukba, és később is mindenben benne volt. Diego Cruz felmentéssel véget ért tárgyalása volt az elő az ügyben. Két férfi még tárgyalásra vár, míg negyedik társuk neve hivatalosan fel sem merült az ügyben.

Daphne közben megpróbálta folytatni az életét, elkezdett egyetemre járni, de hamarosan abbahagyta, mert folyamatos pánikrohamok gyötrik.

(Borítóképünkön Diego Cruz a bírósági tárgyalásán. Fotó: Youtube / Univision News)

(via NY Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik