Nagyvilág

Elfogták a volt diákját elcsábító, majd elrabló gimnáziumi tanárt

Kalifornia egy teljesen elhagyatott részén, egy kommunában találták meg a rendőrök az 50 éves tanárt, Tad Cumminst és volt diákját, a 15 éves Elizabeth Thomast, csütörtökön. Mindketten március 13-án tűntek el egy tennesseei kisvárosból, a hatóságok azóta próbáltak a nyomukra bukkanni. A rendőrség szerint a lány jól van, ezért amint lehet, hazaviszik a családjához.

Az elképesztő történet azzal kezdődött, hogy egy diák februárban meglátta, amit Cummins és Thomas csókolóztak az iskolai szünetben, egy üres tanteremben. A tanárt utasították, hogy tiltsa ki a lányt az óráiról, ám ő erre nem volt hajlandó, ezért felfüggesztették az állásából.

Elizabeth apja azt mondja, Cummins elképesztő hazugságokkal traktálta a diákjait, például, hogy CIA és FBI ügynök volt, hogy valójában milliomos, akinek rengeteg ingatlanja van. Tennessee állami nyomozóhivatalának (TBI) jelentésében az áll, hogy alig egy héttel a páros eltűnése előtt, Cummins az után kutatott a neten, hogy hol és milyen feltételekkel házasodhatnak kamaszkorúak.

Miután Cummins és a lány eltűntek a városból, a nyomozóknak fogalmuk sem volt róla, hogy merre keressék őket. Néhány héttel később aztán egy áruházai kamera felvételein bukkantak fel, Oklahomában, de újra nyomuk veszett.

A kaliforniai kommuna, ahol végül előkerültek, annyira elhagyatott környéken volt, hogy kilométerekre nem volt térerő. Tökéletes hely volt a bujkálásra. Csakhogy diákját elcsábító tanár hírével tele volt az országos média. A nyomozóknak egy névtelen telefonáló adott tippet, aki állítólag látta Cumminst és Elizabethet kijönni egy faházból. A férfi nem állt ellen a letartóztatásnak, szó nélkül megadta magát. A férfit szövetségi bűncselekmények elkövetésével vádolják, ha elítélik, minimum tíz év börtönt kap majd.

(via NBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik