Nagyvilág

Ejtőernyőként használt esernyővel ugrott ki a tizedikről egy kisgyerek

Egy esernyőt ejtőernyőként használva ugrott ki egy tizedik emeleti lakásból egy kisfiú a kínai Suzhou városában, miután ezt látta egy rajzfilmben – jelentette a helyi sajtó. A kisfiú túlélte a zuhanást. Szemtanúk elmondása szerint a gyerek annak köszönheti az életét, hogy esés közben nekicsapódott egy villanyvezetéknek, ami lelassította, és nem csapódott olyan nagy erővel a földbe, hogy azonnal meghaljon.

A gyereket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol hosszadalmas műtéten esett át. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint már túl van az életveszélyen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy szenvedett-e maradandó sérüléseket. A gyerek nevét és pontos életkorát nem közölték.

Hasonló eset történt Kínában az előző hónapban. Akkor egy ötéves kislány a ugrott ki ejtőernyőnek használt esernyővel egy 11. emeleti lakásból, és egy negyedik emeleti erkélyre zuhant. A kislány súlyos sérüléseket szenvedett – írta a South China Morning Post.

A lap megemlítette, hogy az ilyen esetek nagy sajtóvisszhangot kapnak Kínában, ahol egyre többen követelik, hogy a kormánynak a nyugati országokhoz hasonló korhatár-besorolási rendszert kellene bevezetnie a gyerek védelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik