Nagyvilág

Megölte magát egy 11 éves, miután barátnője elhitette vele, hogy öngyilkos lett

Közösségi oldalakon hitette el az amerikai lány a fiúval, hogy meghalt, és ezt annyira nem tudta elviselni, hogy felakasztotta magát.

Egy „kegyetlen közösségi médiás átverés” miatt vetett véget életének egy 11 éves fiú az amerikai Michigan államban – jelentette az amerikai sajtó, a gyerek anyjára hivatkozva. Katrina Goss elmondása szerint fia azután akasztotta fel magát, hogy 13 éves barátnője a barátai segítségével elhitette vele, hogy öngyilkos lett. A lány ellen csütörtökön vádat emelt a helyi ügyészség a fiú halála miatt.

A fiút, Tysen Benzt március 14-én találta meg édesanyja a szobájában felakasztva a michigani Marquette városában található otthonukban. A kisfiút a kiérkező mentősöknek sikerült újjáéleszteni. Tysen kedden halt meg az Ann Arbor városában található Michigan Egyetem kórházában, ahol három hetet töltött gépekre kötve.

A súlyos agysérüléseket szenvedett gyerek azután halt meg, hogy levették az őt életben tartó gépekről – mondta el anyja a People magazinnak. „El kellett engednünk” – közölte Goss.

Az anya elmondása szerint Tysen alig egy órával az átverés kezdete után akasztotta fel magát. A 13 éves lány először közölte a fiúval, hogy öngyilkosságot akar elkövetni. Majd barátai segítségével azt is elhitette vele, hogy végre is hajtotta azt – közölte a nő.

Goss közlése szerint fia ekkor közölte a lány barátaival, hogy ő is öngyilkosságot fog elkövetni, és ezt a lány is tudta. A nő elmondta: erről azonban egyikük sem szólt sem neki, sem pedig a hatóságoknak.

Az anyuka több amerikai lapnak is elmondta: azt szeretné elérni, hogy a lány ellen emeljenek vádat fia halála miatt. Szerinte a 13 éves lány már elég idős és „elég intelligens” ahhoz, hogy tudja a különbséget jó és rossz között. A nő a CBS Newsnak nyilatkozva a reményét fejezte ki, hogy a hatóságok a lehető legsúlyosabb vád alapján fognak eljárást indítani ellene.

A helyi rendőrség az amerikai sajtó érdeklődésére elmondta, hogy nyomoznak az ügyben. Majd a michigani Marquette megye ügyészsége csütörtökön jelentette be, hogy vádat emeltek a 13 éves lány ellen, telekommunikációs szolgáltatás rosszhiszemű használata, valamint számítógép bűncselekményre való használata miatt. A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a lány nevét, mert még kiskorú.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik