Nagyvilág

Elfoghatták a stockholmi merénylőt

Egy svéd lap értesüléseit félig-meddig megerősítette a svéd rendőrség is. A férfit Stockholmtól kilométerekre, egy kisvárosban fogták el.

Nagyon valószínű, hogy elfogták a péntek délutáni stockholmi teherautós merénylet elkövetőjét – írja a svéd Aftonbladet. A lap értesülése szerint Stockholmtól északra, Märsta városkájában kapták el az illetőt, akin könnyebb sérülések voltak, és

elismerte a merénylet elkövetését.

A rendőrség egyelőre csak annyit ismert el, hogy letartóztattak egy embert, akinek gyanús volt a viselkedése. Hogy miért, arra nem voltak hajlandóak felelni. Később elmondták, hogy akár tettestársai is lehettek az elfogott embernek. Hosszú órák után azt is közölték, hogy az adataik szerint

4 ember halt meg és 15 sérült meg a merényletben, de még emelkedhet az elhunytak száma.

A svédek nem sokkal a merénylet után kiadtak két képet egy férfiről, aki épp a metróból jön fel, kapucnis pulcsi és zöld kabát van rajta. Őt keresték nagyon, bár eleinte tagadták, hogy ő lenne a gyanúsított. Egyelőre az sem világos, őt fogták-e el valóban.

A svéd fővárosban pénteken délután háromkor száguldott végig egy lopott sörszállító teherautó a város forgalmas sétálóutcáján, megölve négy embert és megsebesítve sokakat. A támadást eddig semmilyen szervezet nem vállalta magára, bár több mint valószínű, hogy terrorakcióról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik