Nagyvilág

Távozni kényszerült az amerikai orosz befolyást leső képviselő

Devin Nunest a demokraták nyomták fel, hogy minősített anyagokat adott ki a kezéből. Neki kéne kideríteni, mi közük az oroszoknak Trump megválasztásához.

Etikai vizsgálat indult Devin Nunes ellen, aki az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságát vezeti, és különösen fontos szerepe van az állítólagos orosz beavatkozás kivizsgálásában. Nunes a vizsgálat miatt átmenetileg távozott posztjáról is, őt egy ideig Mike Conaway pótolja. Az amerikai alsóház etikai bizottsága azt vizsgálja, nyilvánosságra hozott-e a képviselő minősített hírszerzési anyagokat.

Nunes persze tagad, “teljesen fals” és “politikailag motivált” jelzőkkel illette a történteket.

Nunes a baloldali csoportokra mutogat, akik bemószerolták őt az etikai bizottságnál. Persze folytatja így is munkálatait, a bizottsággal pedig rendezi majd a kérdést. Mindenesetre a demokraták hevesen kritizálják őt, akinek ki kéne derítenie, az orosz befolyásolás segített-e Donald Trump elnöki székbe kerülésében.

Paul Ryan, az alsóház elnöke azt mondta, megbízik Nunesben, támogatja őt, mivel mindig azon buzgolkodott, hogy a jogszabályoknak és előírásoknak megfelelően folytassa a vizsgálatot. Mindez amúgy nem sokkal azután történt, hogy Trump bizalmiját, Steve Bannont kirakták a Nemzetbiztonsági Bizottságból.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik