Nagyvilág

Évekig egy kis szoba volt a börtöne, ahol többtucatnyian megerőszakolták

Ha elképzeljük a poklot, akkor elsősorban nem egy lila és zöld falú kis szoba jut az eszünkbe

Éveken keresztül kellett tűrnie a mindennapos megaláztatást annak a nőnek, akit a 61 éves Keith Baker szexrabszolgaként tartott fogva az otthonában. A súlyos tanulási nehézségekkel és értelmi fogyatékossággal küzdő nővel eleinte csak Baker létesített szexuális kapcsolatot, ám egy idő után idegen férfiak is érkeztek a házba, hogy megerőszakolják a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt.

Évekig egy kis szoba volt a börtöne, ahol többtucatnyian megerőszakolták 1
Keith Baker (jobbra) Kép: Mirror.co.uk/cascadenews.co.uk

Baker sokszor egy kamerát is elhelyezett a lány szobájában, hogy videóra vehesse, majd visszanézhesse az aktusokat, ám volt, hogy ő maga is jelen volt. Az áldozat beszámolója szerint a fogságban töltött idő alatt több tucat emberrel kellett szexelnie. A nő azt is elárulta, hogy miután a férfiak végeztek, többnyire Quality Street cukorral, vagy egyéb édességgel fizettek a szolgáltatásaiért, de csak akkor, ha “jól teljesített”.

Évekig egy kis szoba volt a börtöne, ahol többtucatnyian megerőszakolták 2
A lánynak Quality Street cukorral fizettek a szexért.

Azt tettem, amit mondott, mert rettegtem tőle, meg néha kaptam édességet.

Ezt már maga az áldozat mondta el a rendőröknek nem sokkal azután, hogy kiszabadították a földi pokolból. A nyomozóknak a nő még azt is elárulta, hogy a cukrok közül a lila volt a kedvence, de olyat csak akkor vehetett ki a dobozból, ha nagyon jó volt.

Baker és az 57 éves felesége mindent megtett azért, hogy a nő ne tudjon megszökni tőlük, még az ajtaja kilincsét is leszerelték, de például az ablakot sem nyithatta ki mindig, nehogy segítséget tudjon hívni.

A férfi Angliában ismerte meg a csökkent értelmi képességű lányt, akinek az eltűnését még 2004-ben jelentette a férje. A rendőrség egy idő után azonban nem foglalkozott az esettel, mivel nem találtak arra vonatkozó nyomot, hogy a feleség külső erőszak hatására hagyta volna el a férfit. Baker a nőt az elrablása után az Észak-Írországban található otthonába vitte, ahol a kiszabadulásáig hatalmas kínokat kellett átélnie.

A nő rémálma múlt héten kedden ért véget, ekkor tartóztatták le ugyanis a házaspárt, akik ellen különös kegyetlenség, személyi szabadság korlátozása, valamint szexuális visszaélés miatt indítottak eljárást. A nyomozásból kiderült, hogy a szexőrült Baker egy ismerkedős közösségi oldalon, a Badoon próbálta meg elcsábítani a lányokat, hogy kiélhesse rajtuk a fantáziáit.

Keiffy mackó

A férfi az oldalon a “Keiffy Bear” álnevet használta, a beszélgetések során pedig eleinte kedves és érdeklődő volt. Baker a hatóságoknak minden vádat tagadott, állítása szerint a 40 év körüli rabszolgaként tartott nővel a szexuális kapcsolata konszenzuson alapult. A szemtanúk szerint a házaspár lakásába sűrűn jártak idegenek, akik hosszabb időt töltöttek el a házban, majd távoztak.

A nyomozók amikor átvizsgálták Baker otthonát, rengeteg videót találtak, amelyeken férfiak a fogvatartott nővel szexelnek. Az is kiderült, hogy a vádlott nemcsak az ismerőseinek ajánlotta fel a nőt, hanem az interneten is hirdette a beteges szolgáltatást. Az áldozatot a fogva tartói egyszer sem vitték el orvoshoz, amikor a rendőrök rátaláltak le volt gyengülve, a fogai pedig ki voltak rohadva, valószínűleg a rengeteg cukortól. A kis szoba, ahol éveken keresztül raboskodott, azóta fel lett újítva, de sokáig a padlón sem volt burkolat, valamint a világítás sem működött.

Egy másik nő is él a házban

A házban, ahol a pár lakott, sűrűn járt egy szociális munkás, mivel ott élt egy szintén értelmi fogyatékossággal élő nő. Ő egy alkalommal említést tett egy “másik nőről”, aki a lakásban lakik, ez vált gyanússá a hatóságoknak. A pletykák alapján gyorsan kiderült, hogy hol, melyik családnál lakhat az a másik nő, így jutottak el Bakerékhez.

A bíróságon a férfi és a felesége végül mindent bevallott, Caroline Baker elmondta, hogy végig csak a férje bűvöletében cselekedett. A nő óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik