Nagyvilág

Foggal-körömmel védekezett elrablója ellen egy 99 éves asszony

„Nem állt meg egyetlen stoptáblánál sem, végig 130 – 145 km/h sebességgel száguldott, a legijesztőbb az volt, amikor kis híján belement egy teherautóba.”

Autójának anyósülésén ülve várta lányát a 99 éves Virginia Bautista, a kaliforniai San Bernadino County – West Valley börtön előtti parkolóban, amikor a frissen szabadult, 24 éves Monique Cadena feltépte a sofőroldali ajtót, és bevágódott mellé a kocsiba.

„Mit képzel, mégis mit csinál?” – kérdezte az idős asszony, mire a fiatal nő csak annyit mondott, hogy csak el akar menni egy kicsit furikázni, majd minden további nélkül indított és gázt adott. Az idős nő próbált küzdeni, így Cadena megállt az első benzinkútnál, hogy kitegye az asszonyt. Búcsúzóul még megpróbálta elvenni az asszony retiküljét is, Bautista azonban foggal-körömmel védekezett.

Közben az idős asszony lánya halálra rémülve vette észre, hogy eltűnt az autó, benne az édesanyjával. Rögtön sejtette, hogy mi történhetett, ezért pánikba esett, mert félt, hogy a magas vérnyomással küzdő anyja nem éli túl az elrablását.

„Reméltem, hogy emlékszik még arra, amit még évekkel ezelőtt, a biztonság kedvéért mondtam el neki arra az esetre, ha véletlenül ilyen helyzetbe keveredne. Nem szabad felizgatnia magát. De egy ilyen szituációban bárki szívrohamot kapna.”

Szerencsére Virginia Bautista gond nélkül vészelte át a kalandot, sőt, az autója is meglett, amit Cadena hátrahagyott, miután kifogyott belőle a benzin. Később kiderült, hogy a nő csak egy napot töltött börtönben, mert ittasan, vagy valamilyen más szer hatása alatt vezetett. Amikor viszont kiengedték, nem tudta, hogyan jusson haza. Egy nappal az eset után elfogták, és újra rács mögé dugták, ezúttal valamivel hosszabb időre.

(Borítóképünkön Monique Cadena, fotó: San Bernadino County – West Valley Detention Center)

(via CBS Los Angeles)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik