Nagyvilág

Orbán elővette Varsóban a civil szervezeteket

A visegrádi tagállamok keddi kormányfői találkozóján több más téma – például a múlt heti római EU-csúcs és a Brexit – mellett napirenden volt a bevándorlás kérdése.

Orbán Viktor a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Magyarország minden jogi kiskaput bezárt, és felkészült arra a helyzetre, ha az Európai Unió és Törökország közötti migrációs megállapodás esetleg csődöt mondana.

Képesek vagyunk bármekkora migrációs áradatot megállítani a magyar-szerb határon

– jelentette ki.

Fotó: MTI

Közölte, hogy Magyarország megtette az első lépéseket a migránsbiznisz felszámolásáért, miután jó néhány civilszervezet nyilvánvalóan üzleti kérdésnek is tekinti a migránskérdést.

Ezért az nemkormányzati szervezeteknek teljes transzparenciájának a feltételeit is megteremtjük

– tette hozzá.

A miniszterelnök egyúttal illegitimnek nevezte azokat a véleményeket, amelyek össze akarják kötni a bevándorlás kérdését az európai uniós pénzekkel.

Ne hagyjuk, hogy megfélemlítsenek bennünket!

– javasolta V4-es kollégáinak.

A briteknek nem lehet jobb

Beata Szydlo lengyel kormányfő hangsúlyozta, fontos, hogy az európai menekültügyi rendszer figyelembe vegye az európai uniós tagállamok adottságait.

 

A migráció kérdését illetően elmondta,Varsó nem egyezhet bele a menekültelosztási kvótákba.

Fotó: MTI

A Brexit témájában Robert Fico szlovák kormányfő a V4-ek közös álláspontjaként mondta: a kilépési tárgyalások után az Egyesült Királyságnak nem EU-tagként nem lehet jobb helyzete, mint amilyenben a tagállamok vannak.

Ellenkező esetben az EU zöld lámpát mutatna azoknak az országoknak, ahol a jövőben unióellenes erők kerülhetnek túlsúlyba

– értékelte Fico.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik