Nagyvilág

Közvetítették, ahogy megerőszakolnak egy 15 éves kislányt 

A szexuális bántalmazást többen végignézték, de azt senki nem jelentette a rendőrségnek.

Mint korábban megírtuk, az egyik közösségi oldalon élőben közvetített csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 15 éves lány Chicagóban. 5-6 férfi vagy fiú szexuálisan bántalmazta az áldozatot. Ezt mintegy negyvenen nézték, de egyikük sem jelentette a bűncselekményt a hatóságoknak.

A közösségi oldal nem reagált arra, kiadja-e azok adatait, akik megnézték a videót, de nem jelentették az esetet. Erre csak bíró utasíthatja a szolgáltatót. Az AP hírügynökségnek egy jogi szakértő azt mondta, a hatályos törvények alapján önmagában sem a videó megtekintése, sem a bejelentés elmulasztása nem bűncselekmény, gyerekpornó terjesztése miatt is csak akkor indulhat eljárás, ha a felvételt valaki nemcsak megnézte, hanem le is töltötte.

Az esetet egyébként az áldozat édesanyja jelentette. Azzal kereste meg a rendőrséget, hogy lánya eltűnt, és képeket mutatott a közösségi médiában feltűnt videóból. A rendőrség azonnal nyomozni kezdett, a videót pedig eltávolíttatták a közösségi oldalról. A lányt nem sokkal később megtalálták. A rendőrök szerint legalább egyik támadóját ismeri. Több embert kihallgattak, de még nincs gyanúsított, senkit nem vettek őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik