Nagyvilág

Trump külügyminisztere nem zárja ki a katonai lépéseket Észak-Korea ellen

Elfogyott a türelem.

Megelőző katonai cselekményeket hajthat végre az Egyesült Államok Észak-Korea ellen – mondta az amerikai külügyminiszter. Rex Tillerson úgy fogalmazott, hogy a türelem politikája véget ért, és nem vetik el ezt a lehetőséget, ha az észak-koreai fegyverkezési program olyan szintet ér el, hogy ez szükségessé válik.

A dél-koreai látogatáson tartózkodó Tillerson azt mondta, újabb diplomáciai és gazdasági lépéseket is mérlegelnek. A külügyminiszter Dél-Korea előtt Japánban tett látogatást, ahol azt mondta, csődöt mondott a húsz évnyi próbálkozás arra, hogy meggyőzzék Észak-Koreát, hogy hagyjon fel nukleáris célkitűzéseivel.

Tillerson úgy fogalmazott: korai lenne tárgyalásokat folytatni Észak-Koreával, ami értelmezhető úgy, hogy ez is eljöhet majd. Bár Donald Trump korábban Kínát ellenségnek nevezte, Tillerson abban reménykedik, hogy az Észak-Korea fő szövetségesének számító ország segítségével sikerülhet megfékezni Kim Dzsong Un rezsimjét. Ázsiai körútjának következő állomása Peking lesz. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik