Nagyvilág

A hollandok kitermelték a sármos kanadai kormányfő klónját

Elképesztő, hogy pont a holland politikai életből bukkan fel a kanadai miniszterelnök méltó kihívója, akiben azért van egy csepp magyar operaigazgató is.

Tele volt szenzációkkal a szerdai holland parlamenti választás. Az egyik ilyen volt Geert Wilders iszlamofób Szabadságpártjának a várthoz képest csúfos szereplése, a fő kormánypárt partiban maradása, sok kisebb párt megcombosodása és a Munkapárt ólajtónyi bukása. Ez utóbbi kettő érintette leginkább a Zöld Baloldalt, ami megnégyszerezte képviselői helyeinek számát a Munkapárt rovására.

Na, de hagyjuk a politikát, mivel a Zöld Baloldal vezetője, Jesse Klaver tök jóképű.

A Mashable legalábbis erre futtatja ki a cikkét, na meg arra, hogy Klaver kísértetiesen hasonlít a szívtipró kanadai miniszterelnökre, Justin Trudeau-ra. Klaver a multikulti gyermeke egyébként: a 30 éves politikusnak marokkói és indonéz felmenői is vannak. A lap hozzáteszi, még az iszlamofóbiát elutasító, liberális nézeteikben is hasonlítanak. Az egyik Trumpot, a másik Wilderst utasítja el.

Nézze végig, az internet hogyan reagált a holland Trudeau megjelenésére, majd leírjuk, maga Klaver mit mondott a párhuzamról!

Szóval így nyilatkozott Klaver a Trudeau-összevetésről:

Nagyon féltékeny vagyok Trudeau izmaira, mert én nem vagyok olyan izmos, mint ő.

(Ui.: magyar párhuzamként megjegyeznénk, azért van egy adag Ókovács Szilveszter is elrejtve Klaver sármjában. Ugye???)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik