Nagyvilág

Erdoganék török kampányrendezvényekkel árasztják el Németországot

A Bild értesülései szerint bár jelenleg egyetlen török miniszter sem tartózkodik Németországban, Törökország külügyminisztériuma legalább 15 kampányrendezvény megtartásáról értesítette a német szövetségi kormányt. A kampányturnén egykori török miniszterek, jelenlegi parlamenti képviselők és vezető tisztségviselők vesznek részt, leginkább Észak-Rajna-Vesztfáliában, Berlinben, Stuttgartban, Hamburgban és Münchenben.

Angela Merkel német kancellár hétfőn támogatásáról biztosította a holland kormányt Ankarával szemben, Erdogan leszögezte: ez azt jelenti, hogy Merkel is ugyanúgy gondolkodik, mint Hollandia. Hozzátette:

Németország nyíltan segíti a terrorszervezeteket, 

köztük a Törökországban fegyveres felkelést folytató kurd szakadárokat és a tavaly július 15-i puccskísérletért felelős nemzetközi hálózatot, amelyet az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezet. Angela Merkel is a terroristákat pártolja – fogalmazott Erdogan.

Hollandia és Törökország között a napokban diplomáciai vitát okozott, hogy a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy Rotterdamban részt vegyen az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik