Nagyvilág

320 ezer halott a szíriai konfliktusban

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) adatai szerint 321 358 ezer ember halt meg a konfliktus kezdete, 2011 márciusa óta.

A tavaly decemberben tető alá hozott tűzszünet óta 9 ezerrel nőtt a háború halottainak a száma, ami azt jelzi, hogy még mindig sokan halnak meg a harcok miatt, de az áldozatok számának növekedése némileg lelassult – közölte Rami Abdel-Rahmán, az OSDH igazgatója.

A legújabb veszteségmérleg 96 ezerre teszi a civil halottak számát, köztük több mint 17 400 gyerek és csaknem 11 000 nő van.

Az OSDH szerint csaknem 61 ezer kormánykatona és az Aszad-rezsimhez hű milíciák mintegy 45 ezer tagja halt meg a harcokban. Több mint 8 ezerre tehető azoknak a száma, akik a damaszkuszi kormányt támogató külföldi harcosként estek el a háborúban.

Csaknem 55 ezer lázadó és ugyanennyi szélsőséges dzsihadista vesztette életét a konfliktus hat éve alatt, utóbbiak többsége az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezethez köthető szíriai szélsőséges csoport, a Dzsabhat Fatah es-Sám tagja volt – közölte az OSDH.

(MTI, kiemelt kép: Getty Images Hungary)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik