Nagyvilág

Tűzbe dobta a dühös tömeg a gyerekgyilkos gyújtogatót

A rendőrségi cellából rángatták ki a brazil nőt, miután több százan megrohamozták az épületet.

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 30 éves nő, akit dühös helyiek próbáltak meg halálra lincselni a brazíliai Novo Aripuana városában, miután a rendőrök őrizetbe vették egy kétéves fiú halála miatt – jelentette csütörtökön a helyi sajtó. A nő elleni támadásnál több százan voltak jelen, de a hatóságok egyelőre csak hat résztvevőt vettek őrizetbe.

Luzinete da Costa Gamát hétfőn vették őrizetbe, miután berontott egy házba, majd rágyújtotta az épületet a bent tartózkodó hét emberre. A tűzben egy kétéves fiú meghalt, egy ötéves és egy 9 hónapos gyerek pedig súlyos égési sérülésekkel került kórházba. A beszámolók szerint a féltékenységből elkövetett támadás célpontja egy 26 éves nő volt, aki szintén kórházba került.

Másnap az áldozatok családtagjai megrohamozták a rendőrkapitányságot, tüzet gyújtottak az épületben, majd a hajánál fogva kirángatták a fogdából a nőt, akit először megköveztek, majd bedobtak az udvaron felgyújtott autók közé.

A rendőrségnek a hadsereg segítségével sikerült csak megállítania a lincselést, amiben legalább egy rendőr is megsebesült, amikor eltalálta egy kő.

Costa Gamát súlyos égési sérülésekkel szállították a közeli Manaus város egyik kórházába, ahol az orvosok megállapították, hogy teste húsz százalékán megégett nő 3 hónapos terhes. A beszámolók szerint a magzat jól van.

A lincselési kísérletről sok mobiltelefonos felvétel készült, és a rendőrök azok alapján egyelőre hat olyan embert azonosítottak, akik aktívan részt vettek a lincselésben. Ellenük várhatóan emberölési kísérlet és rongálás vádjával fognak eljárást indítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik