Nagyvilág

Kábítószerfüggő gyermeket zaklathatott egy szlovák képviselő

„Ha egy nő kacérkodik velem, én is kacérkodok vele” – mondta Boris Kollár.

Beismerte Boris Kollár szlovák ellenzéki képviselő, a Sme rodina párt elnöke, hogy üzeneteket váltott egy 15 éves, intézetben nevelkedő kábítószerfüggő lánnyal – írja a pozsonyi Új Szó.

Kollár ellen a galántai reszocializációs központ társalapítója, a jelenlegi igazgató felesége, Zuzana Tománková Miková tett feljelentést. Azt állította: a politikus a Facebookon erotikus tartalmú és erkölcstelen üzeneteket váltott az egyik bent lakó gyermekkel. Bár az eset még három éve történt, a rendőrség csak négy hónapja indított eljárást.

Tománková Miková nem árulta el, melyik képviselőről van szó, de felszólította, hogy álljon elő. Azt mondta: a politikus az után vette fel a kapcsolatot a 15 éves lánnyal, hogy az a „nőiességét kiemelő fotókat” osztott meg a közösségi oldalon. Azt is állította, hogy a lány megszökött az intézetből, elrabolták és bűncselekmény áldozatává vált, és bár a képviselő tudta, hogy hol van a gyermek, mégsem értesítette sem az otthont, sem a rendőrséget.

Ezek után Boris Kollár maga állt a kamerák elé, de letagadta, hogy ő vette volna fel a kapcsolatot a lánnyal, azt mondta: a gyermek írt neki először, és azt hitte, hogy 19 éves. Tagadta, hogy személyesen találkoztak volna, és kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy a beszélgetés során utalt-e szexualitásra. Ugyanakkor kijelentette:

Ha egy nő kacérkodik velem, én is kacérkodok vele, így jutottam a gyerekeimhez.

Kollár azt is állította: le akarják járatni, és ennek érdekében Zuzana Miková Tománková találkozott a szlovák titkosszolgálat volt tagjaival. Egy fényképet is bemutatott, ami szerinte ezt a találkozót bizonyítja:

Sme rodina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik