Nagyvilág

Németországba menne Erdogan, hogy népszerűsítse a tervezett alkotmánymódosítást

Recep Tayyip Erdogan török államfő arra készül, hogy egy németországi kampányrendezvényen is népszerűsíti a tervezett alkotmánymódosítást az áprilisi ügydöntő népszavazás előtt – mondta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Berlinben német kollégájával folytatott megbeszélése után.

Elmondta, hogy Sigmar Gabriel német külügyminiszterrel tárgyaltak egy nagygyűlés lehetséges helyszínéről, és ígéretet kapott kollégájától arra, hogy a német hatóságok mindent megtesznek a rendezvény biztosításáért.

Cavusoglu és Gabriel nem a német külügyminisztérium épületében tárgyalt, és a megbeszélés után nem tartottak közös sajtótájékoztatót, hanem külön-külön és más helyszínen nyilatkoztak. Sigmar Gabriel nem tett említést arról, hogy a török államfő németországi látogatást tervez.

A német tárca szóvivője, Sebastian Fischer a nyilatkozatok után kezdődött kormányszóvivői találkozón kérdésre válaszolva elmondta: a német szövetségi kormányhoz egyelőre nem érkezett hivatalos megkeresés török államfői látogatásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik