Nagyvilág

A rendőrség szerint nem magyarellenes támadás történt Kolozsváron

A vallomások alapján a támadó azt hihette, hogy kigúnyolják.

A román rendőrség szerint nem volt etnikai színezete annak a szombat hajnalban történt kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyvernek látszó tárggyal ütöttek fejbe egy magyar nemzetiségű fiatalt.

A Kolozs megyei rendőrség szóvivője az érintett három magyar fiatal és egy szemtanú vasárnap tett vallomása alapján elmondta: amiatt alakult ki tettlegességig fajuló szóváltás az utcán a magyar csoport és egy román nemzetiségű férfi között, hogy a magyarul beszélő fiatalok hangosan nevettek, az elhaladó férfi pedig úgy vélte, hogy őt gúnyolják.

„Az utcai szóváltásban nem történt utalás a felek etnikai hovatartozására” – jelentette ki a szóvivő, aki hozzátette: a vallomások szerint a férfi fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg a fiatalokat, és egyiküket vélhetően ezzel is ütötte fejbe, de a tanúk nem vallottak arról, hogy lövés dördült volna el.

A szóvivő szerint az ügyben hárman tanúvallomást tettek, és csak egy 30 éves Hargita megyei illetőségű fiatalember tett feljelentést fenyegetés és bántalmazás miatt. Azt is hozzátette: a bántalmazót keresi a rendőrség. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik