Nagyvilág

Lemenekültek az utasok a repülőről, a pilóta bizarr bemutatkozása után

A pilóta civil ruhában jelent meg a gépen, majd zavaros beszédet intézett az utasokhoz, amiben válásáról beszélt, és Clintont és Trumpot szidta.

Le kellett cserélni az United Airlines amerikai légitársaság egyik pilótáját egy Texasból Kaliforniába tartó járaton, miután megjelenése halálra rémített a gép utasait – jelentette a helyi sajtó. Az utasok elmondása szerint a nő civil ruhában szállt fe az Austin nemzetközi repülőteréről induló gépre, majd a magánéleti problémáiról és az amerikai elnökválasztásról beszélt az utasoknak a hangosbemondón keresztül, és végül zokogni kezdett.

„Bocsánat, hogy késve érkeztem, azért késtem, mert egy válás közepén vagyok” – ezzel kezdte a bemutatkozást a pilóta, és ettől kezdve az egész „gyorsan ijesztővé vált” – mondta el az egyik utas a BuzzFeed-nek. Randy Reiss szerint a pilóta először barátságosnak tűnt, de azután egy olyan zavaros beszédet intézett az utasokhoz, hogy többen halálra rémültek, és elkezdtek lemenekülni a gépről.

Az utasok elmondása szerint a nő közölte, hogy nem szavazott se Donald Trumpra, se Hillary Clintonra, mert „mindketten hazugok”, és „seggfejként” jellemezte a két elnökjelöltet. „Ezután egyre csak rosszabb lett, egyikünk sem értett igazán, hogy mi történik” – mondta el a KPIX televíziónak az egyik utas. A beszámolók szerint a pilóta látta, hogy az utasok kezdnek aggódni, és közölte velük, hogy „nem kell aggódni, hagyom, hogy a másodpilóta repüljön a géppel”, nevetve hozzátéve, hogy „ő férfi”.

Ekkor az utasok közül nagyjából húszan úgy döntöttek, hogy inkább leszállnak a gépről, de nem hajlandóak ott maradni a gépen, ha a látszólag komoly érzelmi problémáktól szenvedő nő ül a pilótaülésben. A pilótát – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – végül lekísérték a gépről, és a járat nagyjából két órás késéssel, és egy új pilótával indult el San Franciscóba.

Az United Airlines közleményében megerősítette, hogy a pilótát le kellett szállítani a gépről, miután az utasok aggályosnak találták viselkedését, és elnézését kértek az okozott kényelmetlenségekért.

Az utasok közül többen is közölték, hogy később már megsajnálták a pilótát, aki egyikük jellemzése szerint olyan volt, mintha idegösszeroppanást kapott volna. A bizarr beszédről videófelvétel is készült, de azt készítője végül eltávolította, mert mint mondta, nem akar részt venni egy embertársa megalázásában. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik