Nagyvilág

Trump most a bűnözés visszaszorítását célzó elnöki rendeleteket írt alá

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön három rendeletet írt alá, amelyek a bűnözés visszaszorítását célozzák

Jeff Sessions, a szerdán megszavazott új igazságügyi miniszter a Fehér Ház Ovális Irodájában letette hivatali esküjét, és Donald Trump ezt megelőzően írta alá az elnöki rendeleteket.

  • Az egyik elnöki rendelet a drogkartellek felszámolására irányul,
  • a másik különleges munkacsoport felállítását javasolja az Egyesült Államokban elharapódzó erőszakos bűnözés visszaszorítására,
  • a harmadik pedig a rendőrök elleni erőszak megfékezését célozza.

Mindehhez Trump a belbiztonsági és az igazságügyi minisztérium közreműködésére számít.

Az eskütételi ceremónián mondott rövid beszédében az elnök a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem “új korszakát” ígérte, és hangsúlyozta, hogy megtöri “az országban eluralkodott bűnözők kartelljeit, amelyek tönkreteszik fiataljainkat”.

Trump szerint új korszak kezdődik az igazságszolgáltatásban, mégpedig azonnal.Az új igazságügyi miniszter Jeff Sessions a bevándorlásra utalva kifejtette, hogy “véget kell vetnünk a törvénytelenségnek, amely veszélyezteti a közbiztonságot”.

Egyúttal leszögezte azt is, hogy – mint fogalmazott – a bevándorlás jogszerű rendszerére van szükség, olyan rendszerre, amely az Egyesült Államok népének érdekeit szolgálja.

A Fehér Ház az eskütétel után jelentette be, hogy Trump elnök a jövő héten a Fehér Házban fogadja Justin Trudeau, kanadai miniszterelnököt.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik