Nagyvilág

Elhagyná Spanyolországot a gyermekével felbukott menedékkérő

Azt mondta: nincs ideje a próbára bocsátott magyar operatőrrel foglalkozni, a családja jövője foglalkoztatja.

Spanyolország elhagyását fontolgatja az a szíriai fociedző, aki azokon a felvételeken vált ismertté, amelyek bemutatták, karjában a gyermekével hogyan bukott fel, amikor Röszkénél egy magyar operatőr felé rúgott.

Többeket megrúgott

L. Petrát első fokon három év próbára bocsátották. A bíróság szerint nem lehetett megállapítani, hogy hozzáért volna Uszama Abd El Mohszínhoz, azt viszont igen, hogy egy kislányt és egy fiatal férfit is megrúgott. Munkahelyéről még aznap elküldték.

Uszama Abd El Mohszín több mint egy éve Spanyolországban várja, hogy felesége és lánya is eljöhessen hozzá Törökországból. Az AFP hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: nem szeretne beszélni az incidensről, ami híressé tette.

A saját és családom jövőjével kell foglalkoznom, nincs időm arra, hogy azzal az újságíróval törődjek

– mondta. Elárulta: három fia vele van, de a legkisebbnek – a kilencéves Zeidnek, akit a karjában tartott, amikor elestek – szüksége lenne az édesanyjára.

A férfi elmondta, hogy feleségét és 15 éves lányát hátra kellett hagynia Törökországban, ahová 2012-ben menekültek a polgárháború elől. Már nekik is van vízumuk Spanyolországba, de a török hatóságoktól még nem kaptak engedélyt, hogy útnak induljanak.

A kilencéves Zeid, aki tökéletesen beszél spanyolul, elmondta: minden nap beszél édesanyjával telefonon. Azt is elárulta, hogy a szomszéd kisfiú, Alex lett az új barátja, akivel rendszeresen bújócskáznak vagy rabló-pandúrt játszanak a házuk udvarán. Büszkén mutogatott egy albumot, amelynek képei azt örökítik meg, ahogy Cristiano Ronaldóval találkozott, és azt a focilabdát, amit a Real Madrid játékosai írtak alá.

Uszama Abd El Mohszín a hazájában egy első osztályban játszó focicsapat edzője volt. Spanyolországban egy fociedzők képzésével foglalkozó akadémiánál kapott állást, de végül nem hosszabbították meg a szerződését a hiányos angol és spanyol nyelvtudása miatt. Az akadémia igazgatója ugyanakkor azt mondta: továbbra is fizetik a szállását,

nem hagyják az utcán, és számítanak rá, ha fejlődik a nyelvtudása.

Az arabul és németül beszélő Uszama Abd El Mohszín azt mondta: tanul spanyolul, de fontolgatja, hogy inkább Németországban vagy Hollandiában próbál szerencsét, ha végül nem tud elhelyezkedni. Szeretné, ha Damaszkuszban maradt 84 éves édesanyját is tudná támogatni.

Azt reméli, hogy továbbra is focival foglalkozhat majd, ami a szenvedélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik