Nagyvilág

Beköltöznek Párizsba a farkasok

Hamarosan megszokott hang lehet a farkasüvöltés Párizs környékén, miután az állatok az elmúlt hónapokban rettentően elszaporodtak és szétszéledtek Franciaországban. Természetvédő csoportok szerint legalább három farkas a főváros közvetlen közelében talált otthonra.

Decemberben két szarvastetemet találtak a Rambouillet erdőben, az elpusztult állatok nyakán pedig olyan harapásnyomokat és sérüléseket találtak, amik egyértelműen farkastámadásra utaltak.

Manoel Atman, az Alliance avec les loups farkasvédő szervezet munkatársa a Telegraph megkeresésére elmondta, ürülékek, mancsnyomatok és jelentett üvöltések bizonyítják, hogy egy farkaspár legalább egy éve a Párizs dél-nyugati részén található erdőben él.

Egy másik farkas egyedül próbál boldogulni a város szintén délre eső agglomerációjában.

Szakértők szerint amennyiben a farkasok szaporodása és elterjedése ilyen ütemben folytatódik, akkor hamarosan Párizs utcáira is bemerészkedhetnek majd.

Az európai szürke farkasokat az 1930-as években kihalásig vadászták Franciaországban, de 1992-ben Olaszország felől újra felütötték fejüket. Azóta az Alpokban, a Rhone folyó völgyében és az ország keleti partjain nagyon elszaporodtak.

Lényeges adat, hogy tavaly 9000 birka vesztette életét farkastámadásban francia földön, aminek az állattartók annyira nem örülnek.

(Telegraph, kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik